Reisdoorjeleven.nl
Life is a journey

Wat vooraf ging aan het leven dat we leiden

Wat vooraf ging aan het leven dat we leiden

door | Geldzaken

Een appartement in Amsterdam, vaak uit eten, heel veel reizen, een vakantiehuisje in het bos. ‘Waar doen jullie het toch allemaal van’? is de meestgestelde niet-gestelde vraag aan Martin en mij. Oftewel de vraag die iedereen wil, maar niemand durft te stellen. Ik ga die vraag beantwoorden, maar voor het zover is, eerst dit blog over wat vooraf ging aan het leven dat we leiden.
Er was eens…

Een paar jaar geleden in een plaats hier niet zo heel ver vandaan leefde een stel met een prachtig gerenoveerde jarendertigwoning. Jammerlijk detail; de woning stond door de crisis onder water, sterker nog, de woning verzoop bijna.

En dat stel?
Leefde licht en vrolijk het leven. Het stel had geen idee hoe de stand van zaken was van de hypotheek. ‘We hebben gelukkig een degelijke spaarhypotheek’ was de op dat moment nog erg naïeve gedachte van het stel. Dat stel? Dat zijn Martin en ik.
Wake-up call, ring ring
De crisis bleek onze wake-up call; het teken dat we niet alleen dingen moesten veranderen in ons leven, maar vooral ook wilden veranderen.
Hypotheek aflossen
We begonnen met het aflossen van onze hypotheek om in de toekomst een enorme restschuld te voorkomen. Een restschuld die op dat moment naar verwachting rond de ton zou bedragen. Honderdduizend euro, je leest het goed. We gingen minder vaak op reis en losten een deel van onze hypotheken af. Hierover binnenkort meer in een ander blog.
Maatje te groot
Martin en ik dachten na over ons leven en de invulling daarvan. Inmiddels wisten we zeker dat we geen kinderen zouden adopteren en pleegzorg zagen we niet zitten. Wij zouden kinderloos blijven. Tsja en daar zit je dan in het door de kinderbescherming voor adoptie goedgekeurde en zeer geschikt bevonden huis. Beetje groot voor samen met z’n tweeën met vier verdiepingen waaronder een grote zolder en kelder onder de hele woning. En leuk hoor, vier slaapkamers, maar wat moet je ermee zonder kinderen? Ons huis was een flinke maat te groot voor ons geworden. Bovendien hadden we allebei een bloedhekel aan het continue onderhoud dat een jarendertigwoning nodig heeft.
Wat wil je ècht?
Na een paar jaar kwamen we tot de conclusie dat we wilden verhuizen. Veel kleiner wilden wonen, geen dakgoten meer wilden vervangen en geen buitenschilderwerk meer wilden doen. We wilden vaker naar leuke restaurantjes, ook op maandag. En we wilden meer gaan reizen. Veel meer gaan reizen.
Drastische levensstijlverandering

We besloten er helemaal voor te gaan en veranderden ons leven drastisch. Echt radicaal en drastisch. Zo ging de moestuin die we huurden op een volkstuincomplex weg, stopte ik met sporten bij de sportschool. We kochten een appartement in Amsterdam nog voordat onze woning in de verkoop stond, minimaliseerde die toenmalige woning en deed jarenlang opgespaarde en opgestapelde spullen, dingen, prullaria en andere overbodigheden weg en verkochten dat huis in 13 uur tijd.

En toen?
Begon het allemaal pas ècht. En daarover volgende keer meer.
Foto’s kijken?
Van thuis, op reis en mijn leven? Volg me dan op Instagram.
Volg Reisdoorjeleven.nl op social media

Sharing is caring!